ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΟΧΩΜΑΤΟΓΗ - ΜΑΪΟΣ 2011 , ΤΕΥΧΟΣ 16

( ΣΗΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ )


ΤΕΥΧΟΣ : 16 , ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΪΟΥ 2011
_____________________________________________________________________
Εκδότης : Νίκος Αξαρλής
Συνεργάτης : Δήμητρα Κηρολιβάνου
Συνεργάτης από Εταιρεία : Ξενοδοχείο Πουλιών ( Ο ΜΑΚΗΣ ) Πειραιάς
Έδρα : Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής
Ιστοσελίδα : www.efimerida-prasinoxomatogi.blogspot.com
E – mail : naefimerida@gmail.com
_____________________________________________________________________
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ :
1 . Ο Πόρος
2 . Το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο
3 . Φωτογραφική Τεκμηρίωση Πουλιών
4 . Το φυτό Στεβιάνα

1 . Ο Πόρος
Ο Πόρος είναι ένα νησί στον Αργοσαρωνικό Κόλπο . Είναι ένα μεγάλο νησί με φιλόξενους κατοίκους και πολλά ιστορικά αξιοθέατα .
Πλησιάζοντας τον Πόρο με το καράβι , από μακριά δεσπόζει στην ψηλότερη κορυφή του λόφου το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΟΛΟΪ του, ανάμεσα σε φραγκοσυκιές και πεύκα. Από εκεί η θέα στο λιμάνι και τις απέναντι ακτές είναι εξαιρετική. To ρολόι χτίστηκε το 1927 , είναι ορατό από παντού και αποτελεί το στολίδι του νησιού .
Ο Πόρος είναι το νησί της γαλήνης , της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς. Είναι κατάφυτος με πεύκα που φτάνουν ως τις απόκρημνες ακτές ή τις αμμουδερές παραλίες του .
ΣΕΛΙΔΑ : 1
__________________________________________________________________________


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΟΧΩΜΑΤΟΓΗ - ΜΑΪΟΣ 2011 , ΦΥΛΛΟ 2

Οι κάτοικοι του Πόρου εκτός από φιλόξενοι είναι αυθόρμητοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι σαν όλους τους νησιώτες της Ελλάδας .
Τα σπίτια στην παραλία είναι μεγάλα , νεοκλασικού ρυθμού σε αντίθεση με κάποια απλά διώροφα σπίτια. Οι πρώτες κατοικίες χτίστηκαν το 1463 στην περιοχή γύρω από το σημερινό ρολόι . Στο κέντρο της πόλης βρίσκονται το Δημαρχείο , το Αρχαιολογικό Μουσείο , η Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Αίθουσα Εκθέσεων και Πολιτιστικών εκδηλώσεων .
Ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια και στα άσπρα ασβεστωμένα σπίτια , γεμάτα από μπουκαμβίλιες , βρίσκονται διάσπαρτα πολλά ταβερνάκια . Κατά μήκος της προβλήτας ο επισκέπτης συναντά σε σειρά , πλήθος από καφετέριες , εστιατόρια , τουριστικά καταστήματα και πολλούς χώρους διασκέδασης με ελληνική και ξένη μουσική .
Σήμερα το νησί με το παραδοσιακό του χρώμα, τη γραφικότητα , την κοσμοπολίτικη ζωή και τις μοντέρνες ανέσεις έχει δικαίως καταξιωθεί ως ιδανικός τόπος διακοπών .
ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΗΡΟΛΙΒΑΝΟΥ

2 . To Μεγαλύτερο Κατσικίσιο Τυρί στον κόσμο

Το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο έχει φτιαχτεί από το τυροκομείο του Ιωάννη Σταθώρη στην Ιερισσό Χαλκιδικής , στις 12 Μαρτίου 2011 . Με 939 κιλά μπήκε στο βιβλίο του Γκίνες και χαρακτηρίζετε το μεγαλύτερο κατσικίσιο τυρί στον κόσμο. Την επόμενη μέρα μετά την παραγωγή του , μοιράστηκε στους επισκέπτες της 21ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών στη Θεσσαλονίκη .



ΣΕΛΙΔΑ: 2
_________________________________________________________________________



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ


Ορτύκια - Πέρδικες : Άνοιξη 2011 , Παζάρι ( Σxιστό ) Αττικής
.......................................................


(Πουλιά) Πιγκουίνοι : Άνοιξη 2011 , Παζάρι ( Σxιστό ) Αττικής

........................................................


Καναρίνι : Άνοιξη 2011 , Ξενοδοχείο Πουλιών ( Ο ΜΑΚΗΣ ) Πειραιάς


ΣΕΛΙΔΑ : 3
_________________________________________________________________________



4 . Το Φυτό Στεβιάνα

Αγαπητοί αναγνώστες της εφημερίδας μας υποδεχτείτε το νέο φυτό που σε λίγα χρόνια θα έρθει στην Ελλάδα : το φυτό της Στεβιάνας. Τα φύλλα του φυτού αυτού είναι 2 φορές περισσότερο γλυκά από τη γνωστή ζάχαρη και δεν παχαίνουν ούτε έχουν θερμίδες . Οι επιστήμονες ερεύνησαν ότι αυτά τα φύλλα μπορούν να προστεθούν σε τσάγια , γλυκά , καφέδες και σε άλλα πολλά είδη τροφίμων που χρειάζονται ζάχαρη. Το φυτό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική και αργότερα χρησιμοποιήθηκε και πωλήθηκε μετά από 1 χρόνο εξέτασης σε άλλες χώρες . Στην Ελλάδα αυτό το φυτό θα έρθει σε λίγο καιρό και θα ευδοκιμήσει σε θερμοκήπια και σε ζεστά μέρη στους 18 c . Αυτά τα φύλλα ζάχαρης χωρίς θερμίδες μπορούν να καταναλωθούν και από διαβητικούς .




Αναζητήστε μας και στο :
Facebook > ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΟΧΩΜΑΤΟΓΗ
( Γίνετε μέλλος ή πατήστε το κουμπί ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ )

ΣΕΛΙΔΑ : 4
_________________________________________________________________________

ΤΕΛΟΣ ΤΕΥΧΟΥΣ 16, ΜΑΪΟΣ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: